Pilot zooeasy
 

Al enige tijd houdt BCH zich bezig met het programma ZooEasy. Hiermee is het mogelijk, als service naar onze leden, het inteeltcoëfficiënt en AVK van een combinatie reu/teef te berekenen.

Mevrouw Els Vet heeft de taak op zich genomen om deze database te beheren.
Een behoorlijke klus om de database te vullen met gegevens van alle Bearded Collies in Nederland en buitenland maar inmiddels hebben we de gegevens van een paar duizend beardies met voorouders.

Het programma ZooEasy biedt tevens de mogelijkheid om chipnummers te registreren, zodat we adequaat kunnen reageren en hulp kunnen bieden als er bijvoorbeeld een Bearded Collie in het asiel zit.

De pilot start op 1 juli 2017 en eindigt op 1 december 2017. Uw hulp hierbij kunnen we goed gebruiken.  Deze hulp houdt in: het aanleveren van maximaal tweemaal een testcombinatie. We hebben hiervoor wel de stamboomgegevens (kopie stambomen) van reu en teef nodig. Ook een verwijzing naar Irene's Pedigree volstaat. U ontvangt van BCH de resultaten van uw ingezonden combinaties binnen een week.  

We hopen dat u wilt deelnemen aan deze pilot. Heeft u vragen cq opmerkingen dan kunt u deze stellen aan Els Vet via email zooeasy@beardedcollieholland.nl . De aanvraag kunt u indienen op voorgenoemd emailadres of via het invulformulier op de website:  http://www.beardedcollieholland.nl/forms/ZooEasy/ZooEasy.php